i-Navigator

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Bij de overgang van i-Navigator 3.2 (on-premises) naar 3.5 (server in de cloud) is aangegeven dat het onze ambitie is om voor eind 2023 i-Navigator 4.0 (volledig SaaS) uit te kunnen leveren. De ontwikkeling hiervan is in volle gang en onze ambitie is ongewijzigd hoewel het kort dag wordt en het ook wel eens begin 2024 zou kunnen worden voordat we helemaal klaar zijn. We krijgen inmiddels veel vragen vanuit klanten over deze overgang en daarom geven we hier een korte puntsgewijze toelichting op de wijze waarop wij de overgang in willen richten:

  • Het zal gedurende een overgangsperiode (+/- 6 maanden) mogelijk zijn om de 4.0 (web) client en de 3.5 (Windows) client naast elkaar te gebruiken. Dit betekent dat u zelf binnen deze overgangsperiode kunt bepalen op welk moment uw organisatie de overstap maakt.
  • De gebruikersaccount voor i-Navigator 3.5 worden ook in 4.0 gebruikt. Er zijn dus geen wachtwoordwijzigingen nodig en bestaande Azure AD koppelingen blijven gewoon werken.
  • Er zijn geen aanpassing in uw netwerk-inrichting nodig om de overstap te maken. Wij zullen voor uw organisatie een url beschikbaar maken en via deze url kunt u via de browser toegang krijgen tot de i-Navigator. De ondersteunde browsers zijn Firefox, Chrome, Edge en Safari. Gebruik van de browser bij voorkeur altijd de meest recente versie (via automatische updates).Versies tot een jaar oud worden ondersteund.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de overgang.

Kortom, na de overgang start u de i-Navigator op via een hyperlink i.p.v. een snelkoppeling op uw bureaublad, en u kunt gewoon verder werken waar u gebleven bent.