i-Navigator

Developed in conjunction with Joomla extensions.

 

Op dinsdag 17 september 2024 zal bij de BCN in Utrecht weer de eendaagse cursus 'het beheren van de verwerkingsregisters AVG en Wpg in de i-Navigator' worden gegeven. Dit is een knoppentraining bedoeld voor gebruikers van de i-Navigator die ook daadwerkelijk het verwerkingsregister in de i-Navigator willen beheren.

Op 2 en 9 oktober 2024 wordt er weer een open training gegeven over de i-Navigator en het model-DSP. U kunt zich daar vanaf nu voor opgeven. De training van juni is vol.

Vanwege onvoorziene omstandigheden is de opleverdatum van i-Navigator 4.0 uitgesteld tot 1 juni 2024. dit betekent in concreto dat we in juni beginnen met het benaderen van de eerste batch van klanten om de overstap te maken. Vervolgens zullen in de daarop volgende maanden alle klanten batchgewijs worden benaderd.Het 'proces' van overstappen is zo ingericht dat hiervoor aan de klantzijde geen speciale handelingen te hoeven worden verricht. Voor iedere tenant (i-Navigator omgeving) wordt een url beschikbaar gesteld en het delen van deze url met de gebruikers is voldoende om deze toegang te geven.

Voor wat de betreft de overgangsprocedure gelden dezelfde condities als die in een eerdere versie van dit artikel zijn vermeld. Alles nog een keer op een rijtje:

Update 4 van het model-DSP voor Provinciesis beschikbaar (download hier). Het inplannen en uitvoeren van een model-update in i-Navigator 3.5 is hier beschreven. Update 4 van het Model-DSP Provincies heeft geleid tot wijzigingen in alle bestaande werkprocessen en in alle registraties. In deze update wordt de omgevingswet verder uitgewerkt. Vanwege de inwerkingtreding per 01-01-2024 ligt de nadruk op het verwijderen van 71 processen uit het Model-DSP. Tevens is een nieuwe versie gemaakt voor de matching met de Wet open overheid, Wet elektronische publicaties en Lvbb. 

Update 3 van het model-DSP voor Provincies is beschikbaar (download hier). Er zijn wijzigingen aangebracht in de matching met de Wet open overheid inclusief de Woo-index,, Ook zijn er nieuwe zaaktypen voor de omgevingswet. Nieuw is de matching met de Wmebv die vanaf 01-01-2024 in werking treedt.

Om technische storingen sneller op te kunnen lossen en daarmee te voldoen aan de SLA afspraken hebben wij een apart helpdesk-loket ingericht voor technische storingen. U kunt deze melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor inhoudelijke en gebruikersvragen kunt u contact op blijven nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Beide loketten zijn ook direct bereikbaar vanuit de i-Navigator via het menu Help.

 

Versie 1.5 van het whitepaper 'Wet open overheid en het Model-DSP' is beschikbaar. Aangezien het landelijke platform PLOOI een andere invulling heeft gekregen, hebben we ons whitepaper geactualiseerd. Voor gebruikers van VIND informatiemanagement hebben we ook de bijbehorende Excel-inventarisatie bijgewerkt. De nieuwe versie van het whitepaper en de inventarisatie vindt u hier.

In het kader van de overgang naar de cloud werken momenteel (bijna) alle klanten met iNavigator 3.5 (server in de cloud, Windows client). Deze Windows client wordt bij de overgang naar versie 4.0 vervangen door een webclient waarna de 'verSAASing' compleet is. Van deze Windows client is een nieuwe versie beschikbaar die voor 1 maart 2023 moet worden geïnstalleerd. Hierover ontvangt u de komende dagen ook een upgrade e-mail met installatieinstructies voor versie 3.5.12.100.

Er is een nieuwe versie 1.4 beschikbaar van de whitepaper 'Wet open overheid en het Model-DSP'. Aangezien er inmiddels meer bekend is over PLOOI en over de fasering van de verplicht openbaar te maken informatiecategorieën, hebben we onze whitepaper geactualiseerd. Voor gebruikers van VIND informatiemanagement hebben we ook de bijbehorende Excel-inventarisatie geactualiseerd. De nieuwe versie van de whitepaper en de inventarisatie vindt u hier.

Update 2 van het model-DSP voor Provincies is beschikbaar (download hier). Er is een nieuwe matching (excel) met de Wet open overheid, Wet elektronische publicaties en Landelijke voorziening Bekendmaken en Beschikbaarstellen die verwerkt is in deze update. Tevens is de Baseline Informatiebeveiliging Overheid opnieuw uitgevoerd onder invloed van de BBN2+-waarde. Ook zijn er nieuwe zaaktypen voor de omgevingswet. Daarnaast is het verwerkingsregister voor de Wet politiegegevens opgenomen.

Inmiddels heeft meer dan 80% van onze klanten de migratie van i-Navigator 3.2 naar i-Navigator 3.5 afgerond. Met alle overige organisaties is het traject inmiddels opgestart. De ondersteuning voor versie 3.2 zal dan ook op 1 september 2022 worden gestopt. Dit betekent dat model-updates dan alleen nog voor de cloudversie zullen worden uitgebracht en dat er vanuit de helpdesk geen technische ondersteuning meer voor de on-premises versie wordt verleend. Als uw organisatie nog geen gebruik maakt van i-Navigator 3.5 en

Subcategorieën