i-Navigator

Developed in conjunction with Joomla extensions.

KING, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten, heeft onlangs standaarduitwisselingsformaat ontwikkeld voor ZTC gegegevens (Stuf ZTC). Voor de i-Navigator is dit natuurlijk een belangrijke ontwikkeling want in veel organisaties wordt de i-Navigator primair gebruikt als beheertool voor de ZTC en het voeden van het zaaksysteem met zaattypegerelateerde metadata. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of de i-Navigator ook via Stuf-ZTC gegevens gaat uitwisselen.

Het antwoord is een eenvoudig ja. De i-Navigator kan al sinds versie 3.0 gegevens uitwisselen op basis van web services. Tot nu toe werken die services bij gebrek aan een standaard op dit terrein op basis van zelf ontwikkelde protocollen. Nu de standaard is vastgesteld zullen wij echter zo spoedig mogelijk een extra protocol ontwikkelen dat geheel volgens de Stuf ZTC norm is ingericht.

Uiteraard blijven de andere manieren om informatie uit te wisselen met de i-Navigator ook gewoon bestaan en blijven wij deze onderhouden. Bestaande koppelingen blijven dus gewoon werken en ZTC/DSP informatie die wel in de i-Navigator kan worden gevonden maar niet is opgenomen in de ZTC 2.0 standaard blijft op deze wijze ook gewoon beschikbaar voor gekoppelde informatiesystemen.